MFT-Service Kft

Megvalósítjuk álmait...

 

Kivitelezés


 

Családi házak kulcsrakész kivitelezését vállaljuk meglévő vagy velünk elkészíttetett tervek alapján. FIGYELEM! 2016.áprilisától az építési törvény a 300m2 alatti nettó alapterületű családi házakra egy ú.n. egyszerűsített engedélyezési folyamatot ír elő, viszont kötelezővé tette a kivitelezési tervek elkészítését. A jó hír, hogy ha velünk tervezteti és építteti a házát, akkor ez engedélyezési és kivitelezési tervek árából 50% árengedményt adunk.

2015 és 2019 között engedélyezett 300m2 alatti családi házakra, kulcsrakész (generálkivitelezés) kivitelezés esetén, a lakófunkciót ellátó egységeire 5% áfát, az egyéb egységekre (garázs, műhely, nem fedett terasz) 27% áfát kell felszámítani.

Generálkivitelezés már 220.000 Ft/bruttó m2-től. (Az árat minden esetben egyedileg, az építési feladat és a műszaki tartalom figyelembevételével alakítjuk ki.)

Engedélyezési vagy kiviteli tervekkel rendelkező ügyfeleink az ajánlatkérés oldalon tölthetik fel az épület terveit, amelyre 1 héten belül pontos árajánlatot adunk.

Amennyiben nem rendelkezik tervekkel, de előre szeretné tudni az építkezés becsült költségét, szintén az ajánlatkérés oldalon röviden leírva megteheti, néhány napon belül becsült ajánlatot adunk.

 

Kivitelezés menete:

A szakszerű kivitelezést minden esetben kirendelt építésvezető felügyeli. Ő koordinálja össze, térben és időben a szakipari munkákat, gondoskodik róla, hogy mindig a megfelelő építőanyag legyen a munkaterületen, továbbá napi rendszerességgel vezeti az építési naplót. A tisztelt megrendelő az építésvezetővel közvetlenül tudja tartani a kapcsolatot, és vele tudja megbeszélni az időközben felmerülő apróbb módosításokat. A munkaterületen, a cég munkavédelmi koordinátora, rendszeresen látogatást tesz, megbizonyosodik arról, hogy a kivitelezés a munkavédelmi jogszabályok betartásával folyik. Amint a kivitelezés véget ér, a tisztelt megrendelő kézhez kapja a lakás kulcsait és az átadási dokumentációt (berendezési tárgyak használati útmutatói, üzembe helyezési jegyzőkönyvek).

 


 

Homlokzati hőszigetelés dilemmája:

A hatályos energetikai jogszabályoknak való kötelező megfelelés miatt a minimális hőszigetelés vastagság a homlokzaton 8-10 cm a falvastagság függvényében. Ennek ellenére a szakembereink a 15 cm minimális hőszigetelés vastagságot javasolják. Gondoljon bele. 10cm-es vastagsághoz képest a 15 cm 50%-al vastagabb. A kivitelezés költsége viszont csupán 8%-al magasabb, mivel a teljes dryvit rendszerben (ragasztó, dübel, hőszigetelés, élvédő, színező, munkadíj) csak az 5 cm-es hőszigetelő felárat kell kifizetnie. Másik, gyakran felmerülő kérdés a hőszigetelés anyaga. EPS, Grafit EPS, kőzetgyapot hőszigetelés. Ezen termékek az anyagukon kívül leginkább az u.n. hővezetési tényezőjükben térnek el egymástól. A hagyományos EPS-80 0,04 W/mK, a Grafit EPS 0,03-0,032 W/mK, a kőzetgyapot hőszigetelés pedig 0,035-0,038 W/mK hővezetési tényezővel rendelkezik. Javaslatunk a következő: amennyiben nem szükséges az épület belső terét maximálisan kihasználni a szűkös beépítési mutató miatt és van elég tér az épület körül, akkor a hagyományos EPS hőszigetelést javasoljuk. Ellenkező esetben a Grafit EPS lehet megoldás. A kőzetgyapot hőszigetelést az A1-es (legjobb) tűzállósága miatt padlástérbe, valamint a pincefödém alsó oldali szigeteléséhez javasoljuk. Biztosan Ön is hallotta, hogy a kőzetgyapot azért jó, mert lélegzik, átereszti a levegőt. Ez valóban így van, csak az a bökkenő, hogy a téglafal, amire felteszik az viszont nem. Egészen pontosan, a falon keresztüli légcsere csupán 1 ezreléke az épület teljes légcseréjéhez viszonyítva. Árban a következő a sorrend: legolcsóbb a hagyományos EPS, majd következik a Grafit EPS és végül a kőzetgyapot.